Saturday, 10 September 2011

hye,, dah lme xupdated blog nie,,,,,,
hmm,,, skrg nie hdup ftn sunyi sgt,, knpe nik bt ftn cmni? ary tu lpas jmpe dgn dea ,ftn ade call n msg tp dea xangkat n xblas pom msg tu,,knpe? ape salah ftn terhdap dea? adkah mse jmpe ary tu ftn ade bt dea terasa aty? hmm,, ary yu mse jmpe prnah lah tnye dea cmner keje bru? dea ckp xoke pom,, lpas tuh ftn tnye dea lpas nie kapel mule dgn ftn hnya nk bt men2 ke cmner? lpas tuh dea ckp lah "kalo sye wat men ke awk xmgkin lah sye dtg jauh2 semata2 hanya utk jmpe awk je." hmm,, lpas tuh ftn ckp oke lah kalo mcm tu,, ftn cme nk hbgan kite elok2 je,, tp pda mse tu dea byk snyap je,, xtau la knape dgn dea tu.. lagi 1 ftn ade cbe nk men fon dea tp dea xbagi,,pelik tol la,, hmm,,,, ary tu jmpe skjap je,, sbb dea nk p rye umah membe dea kot,,oke fine sal tu,,, yg ftn pelik nya nape dea xnk angkat fon n xblas msg nie,, knpe ? knpe? knpe? ftn ade ator msg mtak maaf dgn dea tp dea xblas pom,, mmg napk sgt lah dea bnci ke ftn,, huh,,,,,,,,,tuhan saje je yg tau cmner prsaan ni,,, hmm,, ftn tiap2 ary ator msg ke dea ucap take care syg ,,keje elok2,, ftn syg abg sgt2,,, tp dea xblas pom,, hmm,, ade 2 3 hari lpas sruh lah membe ftn kacau dea,, lpas tuh dea layan je,, siap2 msg2 je,, tp dea nyamor sbg pompuan lah,, hmm,, pelik2,,,, msg ftn dop leyh blas pom,,adkah nik bnci sgt ke ftn er???truk sgt ke prgai ftn ke dea,,,setiap ary kot ftn tggu msg ye n call dea,, mcm tggul kayu je wase er...........mmg REZAK ah dgn prgai jong tu,,,,,,,hm,, ya allah kuatnya lah dugaan n ujian dariMu,, biler lah nk settle mslah nie........kalo ikotkan aty mau je mtak putus ,, tp ftn still syg kat dea,, cinta dea,, ftn xcare pom ke org len,, xprnah pom kuar dgn laki len,, kcuali dgn membe la,, nk terang cmner agy entah kat dea er,,,, adoiyai,,,,,,,, ssah nya lah nk sruh nik paham prsaan ftn er...... ftn harap 1 ary nti dea blas msg n call ftn,, ftn nk sgt dea trus terang dgn ftn,, kalo ia pom dah xsyg ftn plez lah jgn bt cmnie,,,,,,,,, sakit sgt hati rse,,,,,,, ftn dah xtau nk wat cmner agy,, dah buntu dah pikiran er,,, adoiyai,, biler lah nk bhgia cm pasangan2 len... dea tuh jap oke jap xoke,,, nape lah mslah dea or,,,,,,,wat bimbang org ajelah,,.. ape2 pom hope tuhan bukakn hati dea  utk berhubung dgn ftn,,,amin,,semoga tuhan buke kan hati dea utk mnghargai org yg dea syg,,,,,,,,,
Kalu suke boleh Like

Wednesday, 24 August 2011

hye reader.. ary nie tibe2 nk updaed blog... dah berhabuk rse nya blog ftn er,,, hm,, now xlame lagi kite dah nk beraya ke? cmner persiapan korang? msti dah beli blaka kan? ftn jek lom siap2 ape2 agy,, cm xde mood je nk beraya thn nie,,, hmm,, dlm 2 3 hari nie ftn xtau lah si dea tu x ambil berat mne pom sal ftn,, xtau lah dea nk marah sbb pe? ftn dah mtak maaf,, p bleyh plop de ckp mntak maaf ary rye,, isy2,, lpas tuh kan mse on9 dea xtgur pom,, rela dea p chating dgn org len,,lpas tu tn tgur ckp dea smbong,, dea ckp mmg lah smbong sokmo... ape nk kne ah,, harap2 nti settle lah mslah nie,,, ftn syg sgt kat dea tuh,, hnye dea sorng je dlm hati ftn,,,,,,,,,,,tp xtau lh cmner prsaan ye tuh kat ft sbb msing2 kn duk jauh2,, entah lah,,,,,,,, hopely kalo ade jdoh dn dea ade ah lpas nie,,, mcm2 dugaan yg ftn lalui spnjang kapel dgn dea,,, dah pas dah ftn menagis kerana dea,,,,,,,, FTN BERHARAP SEMOGA TUHAN MERESTUI HUBUNGAN KAMI,,,,,,,,
Kalu suke boleh Like

Wednesday, 3 August 2011

wali band- doaku untukmu sayang..

kau mau aku apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelap dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada Ilahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)


Kalu suke boleh Like

kadang-kadang

Kadang-kadang kita lupa nak tanya khabar si dia

Kadang-kadang kita selalu ingat dia tak ingat kita

Kadang-kadang kita selalu lupa segala kenangan bersama

Kadang-kadang kita hanya ingin tahu daripada mengambil tahu

Kadang-kadang kita hanya pandai berkata-kata daripada melakukannya

Kadang-kadang kita tak sedar yang ramai orang menyayangi kita

Kadang-kadang kita tak sedar yang kita sakitkan hati kawan kita

Kadang-kadang kita tak sedar yang kita membuatkan seseorang kecewa

Kadang-kadang kita tak sedar apa yang kita katakan itu yang kita lakukan
 
Kadang-kadang kita tak tahu ada yang ambil berat tentang kita

Kadang-kadang kita tak tahu yang dia tak suka kita

Kadang-kadang kita tak tau pula yang serius itu benar-benar serius

Kadang-kadang kita tak respect kawan kita yang banyak membantu kita

Kadang-kadang kita hanya akan ingat seseorang bila kita memerlukan

Kadang-kadang kita akan lupa kawan bila kita sedang gembira

Kadang-kadang kita akan menyalahkan seseorang jika ketinggalan sesuatu berita

Kadang-kadang kita akan menyalahkan seseorang walhal kesalahan itu berpunca daripada kita

Kadang-kadang kita akan utamakan yang baru daripada yang lama
 
Kadang-kadang kita akan tersentap kalau si dia menegur kita

Kadang-kadang kita cakap kita takkan begitu padahal kita lakukan juga

Kadang-kadang kita cuba melakukan yang terbaik padahal kita menyusahkan orang lain

Kadang-kadang kita suka memerhati daripada kita menegur

Kadang-kadang kita mengharapkan pertolongan tanpa kita meluahkannya

Kadang-kadang kita sentiasa kelihatan happy padahal hanya kita saja yang tahu

Kadang-kadang kita hanya nampak kesalahan orang lain daripada kesalahan diri kita
 
Kadang-kadang kita senang lupa jasa sahabat kita akibat sesuatu pertelingkahan kecil sahaja

Kadang-kadang kita selalu ingat kita saja betul

Kadang-kadang kita sukar mendengar pendapat orang lain

Kadang-kadang kita selalu fikir sesuatu yang serius itu sesuatu yang remeh temeh

Kadang-kadang kita terlalu berfikiran singkat tanpa memikirkan kesudahannya..
 
Sesungguhnya kite tak penah sedar bahawa CINTA itu banyak mengajar kite erti kehidupan ini..erti hubungan,erti kesunyian,erti kerinduan,erti keikhlasan dalam hubungan dan banyak lagi....

kite bukannye manusia PERFECT dalam segala hal,banyak kekurangan yang ada dalam diri kite sama ada kite sedar atau tidak yang mane perlu kite tupop dari mase ke semase... 

walau apapun..kite perlu tahu bahawa...ALLAH S.W.T SAYANG KAT KITE SEMUA.
Kalu suke boleh Like

Saturday, 23 July 2011

bahagianya saya xterkata..........

salam,, hye reader,,
skrg nie ftn bersyukur sgt,, dea dah kmbali berhubung dgn ftn,, dan alhmdulillah ftn dgn dea dah settle,, sume mslah dah selesai...........hope kami bhgia cm dlu,,,,,,,,,,amin
Kalu suke boleh Like

Wednesday, 13 July 2011

hye reader,,, sowi dah lame ftn xupdated blog nie,,,, ekekee,,,
ary nie terasa nk updated blog plop....
hmm, alhamdulillah skrg nie ftn dah mule prtikal kat sebuah syarikat komputer kat kuala terengganu,, disini ftn byk beljar ttg komputer, cara nk format, install dan baiki pc yg rosak... staf2 di sini sume baik2 belaka.. ftn gembira praktikal di sni,, harap2 lepas nie ftn dapat mengetahui lebih lanjut agy sal dunia IT nie,,heheehee,, kan nk jdi ENGINEER g2,, hukhuk,,insyallah  1hari nti... tp kan yg mlas nya ftn mlas nk tulis report harian tuh,, cm leceh je,, ftn sbnarnya ade idea nk tulis dalam report tu tp xtau nk huraikan cmner,, adoiyai..
hmm.. semalam 11 hb 7, akhirnya hajat ftn nk pakai c3 tercapai ugak,,ekeekekeke,,, ftn beli kaler pink... mmg murah giler ah beli kat tempat tu... hukhuk...alhamdulillah..
hmm,, tp yg sdeyh nya skrg nie hbgan ftn dgn si dea tuh nmpk cm jauh sket skrg,, xtau ah knpa.. mybe dea bz kot dgn keje dea.. dea skrg nie jarang call . msg pun lme gak nk blh ke balas tuh,, rezak.... tp ftn sbar2 .. sbb ftn msih sygkn dea,, dea pling penting skrg dlm hdup ftn,, huhuhu,.... harap2 ftn berkekalan dgn si dea tuh,,,,:)
tp ade 2 agy mslah yg lom settle skrg nie, sal lesen motor nk ambik balik motor kat balai polis tuh..
ftn test jpj ary isnin nim,, harap2 lpas lah,, amin,,,
tp yg sal motor tuh xtau agy cmner,,, nie sume kes adik ftn ah yg bt hal.. sakit hati btol dgn dea,,,, adoiyai,,, kcian kat mak ftn,,, hmm,,, ftn harap smge mslah nie cpat2 settle... mklom lah LIFE MUST GO ON... huhuhu
Kalu suke boleh Like

Tuesday, 28 June 2011

jika ade jodoh,,terimalah aku seadanya

Kasih dia nan trindah..suatu wkt dia yg kte benci..dia yg slalu kte marah..dlm hati kte..DIA HNY KAWAN..HNY KWN..bkn istimewa pun..d saat kte susah,d saat kte dsakiti,dialh yg setia..tmpt meluah sgala keluh kesah..tmpt mmimpin dri jd tabah..dugaan dmi dugaan..inilh takdir..inilh ktentuan Ilahi..jdoh kte dgn dia.tnyata dia lbh baik dr ssorg yg kte harapkn slm nie.
DIA KASIH NAN TERINDAH,TERIMALAH SEADANYA..

Kalu suke boleh Like

Monday, 27 June 2011

saje je

hye everyone,,
assalamualakum,,
hmm,, tibe2 je rase nk updated blog malam ni..
bosannya duk umah..lagipun cuti sem dah nak habis,,jap je rase masa berlalu..
hmm,,
mggu ni tau result short sem,
entahlah cmner,, harap2 lulus lah dengan cemerlang,,
amin,,
 mnggu depan pula dah start praktikal
adoiyai,,
berdebornya,,nti lepas ni mesti dah bz,, nanti kena buat report,,
huh,, xtau lah nak tulis pe nanti..
hmm,, apa2 pom wish me goodluck k,,hehehee
tuh saya untuk malam ni,,hhehee
wslam..


jom layan lagu yang dah jadi kegemaranku:


Kalu suke boleh Like

Friday, 24 June 2011

hidup ini umpama gula-gula.......
ade masam , manis dan kadangkala masin..


*without friend no one world choose to live through he had all other good.......


all people want is
   someone to listen..


friendship is certainly
the linest balm for the 
pangs of dissapointed LOVE...


 to like and dislike the same
things, that is the true
           friendship
Kalu suke boleh Like

kisah hati,,

hati
menyimpan seribu satu rahsia
hati
menyimpan kisah satu jiwa

hati 
merindui seseorang tatkala menyakitkan hati
hati
terukir diatasnya nama seorang insan
insan yang sangat istimewa
insan yang membawa sejuta keindahan kepada pemiliknya
insan yang sangat indah kata-katanya

puisinya
nurkilannya
hati
pabila ia menyayangi
teramat sukar untuk ia membiarkan insan itu pergi
walau hanya dari kejauhan
ia rela menatap agar terubat rindu yang sarat
tatkala senja melabuhkan tirainya

hati mula mengukir rindu
pena dan aksara mula bersatu
mengukir sebuah kisah cinta baru
bukan mudah mengubati hati

lukanya parah
berdarah
kerana pujangganya milik insan lain
tapi apakan daya
kisah hati terus menjadi rahsia
menyimpan seribu satu kisah duka si pemiliknya
walau hati terlalu menyayangi
ia terpaksa merelakan
pujangganya pergi
tatkala malam menjelma
hati merintih pilu

merindui pujangga cinta
andai ia tahu kisah hati ini
pasti dia tidak akan pergi
pasrah
walau hati bagai di tusuk sembilu
pedihnya tidak tidak tertanggung
kisah hati
mencatat pelbagai cerita cinta
cinta yang tidak kesampaian
cinta yang teguh namun terpaksa dibiarkan

itulah kisah hati ..
entah sampai bilakah perasaan ini ingin menanggungnya..
Kalu suke boleh Like

penantian yang berujung duka



berpuluh-puluh purnama yang telah berlalu……
berlalu menghantarkan nostalgia biru ke dalam salju yang kelam
lilin-lilin harapnku nyaris padam
ditelapak tangan alunan puisi asmara telah hilang dalam pendengaran
memaksa perjalanan cinta kita harus berhenti dipersimpangan



kitapun kembali bertanya…..
siapakah gerangan yang menodahi kesucian ini
gelombang pasang dan surut menjilat-jilat dipergelangan kaki
ketika kita berdua bangkit dalam suraman sutra cinta dikampung yang sepih dan gelisah



kemana lagi aku pergi membawa luka dihati ini
gejolak hatiku selalu dilanda penderitaan
diriku yang tak pernah mendapat kebahagiaan hidup
liku-liku dalam hidupku yang tak kunjung berakhir
harapan demi harapan tetap menghanyut mengakhiri langkahku yang tak pasti

sekilas kupandang kau lepaskan untuk mengakhiri pertemuan kita
kau tuangkan sebening harapanku untuk mengawali perpisaahn kita



rasanya kuingin mati saja tapi belum tiba ajalnya
menganyut nyawaku ingin kuteriak tapi aku tak mampu
biarlah kutelan sendiri menerima kepahitan hidup ini



garis vertikal yang menghubungkan engkau dan aku tiba-tiba hancur berantakan
akibat kemauan dan pendirianmu yang begitu kasar dan kejam

namun semuanya itu aku terima dari fasa awal untuk menghadapi yang berikutnya sebagai pegangan hidupku dalam dunia cinta.
Kalu suke boleh Like

Tuesday, 21 June 2011

cinta..tiada akhirnya

direntap kasih jiwa ini
sinar mata menusuk hati,
tak terlepas dek sanubari 
tak kan terungkai ikatan sejati


namun..... kesempurnaan masih bertatih


gelombang jowa musykil angkara
rasukan nista adat dunia
memerobos rakus di ruang minda 
resah dan gundah mencalar rencana


dan.......terusku tatap bayang rindu


ku gagahi setiap gelagat 
ku pohon doa kurniaan iradat 
kasihmu ku paut ku peluk erat


kini...resah menghilang rindu mendatang..


persada cinta seteguh dunia 
resapan rindu usapan bayu 
kasih membara sinaran mutiara
ku yakini dirimu bernafas cintaku..
ku rela..


cinta.....tiada akhirnya....
Kalu suke boleh Like